Vis is gezond

Vis is gezond, dit is ook de reden dat het voedingscentrum het advies heeft gegeven om minimaal 2 keer per week vis te eten. Vis bevat namelijk veel vitamines, mineralen en veel goed verteerbare eiwitten. Vis eten is dan ook een zeer belangrijk element in een goed voedingspatroon. De vetzuren die vis bevat helpen namelijk om de hart en bloedvaten gezond te houden en zijn heel belangrijk voor de ontwikkeling van hersenen en het gezichtsvermogen bij baby’s en jonge kinderen.


Vis bevat ook de welbekende omega-3 vetzuren EPA en DHA. Uit onderzoek is gebleken dat EPA en DHA een positief effect hebben door het verminderen van de risico’s op hart- en vaatziekten. EPA en DHA in combinatie met de onverzadigde vetten uit vis verkleinen daarbij ook nog eens de kans op herseninfarcten en verlagen ze het cholesterolgehalte.

 
Vis en afvallen


Voor mensen die afvallen past vis ook perfect in het dieet. Vis bevat oliën die zeer goed helpen bij het afvallen. Vooral vette vis zoals; tonijn, zalm, paling en makreel bevatten oliën die de stofwisseling rond de middel versnelt. Middels die versnelling van de stofwisseling wordt er minder snel vet op deze plaats opgeslagen en zal het aanwezige vet sneller worden afgebroken.

Winkelmand0
Er zitten geen producten in uw winkelmand.
Verder winkelen
0